Noul ciocan pneumatic RTEX!

Noul ciocan pneumatic de la Atlas Copco, RTEX, rescrie regulile profitabilitatii: reduce consumul de energie cu pana la 50%, fiind in acelasi timp mai usor cu pana la 25% la care se adauga o ergonomie deosebita.

Multumita inventarii a unui nou principiu de operare – Controlul Presiunii Constante, transfer imbunatatit de energie intre ciocan si noul spit RHEX Power – ciocanul RTEX obtine o eficienta record de spargere.

Ciocanul RTEX are capacitatea de spargere a unui ciocan de peste 30 kg, utilizand numai jumatate din necesarul de aer comprimat, in timp ce este cu 25% mai usor.

Are performanta de spargere a unui ciocan de 30-35 kg si cantareste numai 25 kg. Masurat conform EN ISO 28927-10, vibratia mana-brat pe 3 axe este sub 5 m/s2.

In aceste conditii un operator poate lucra un timp cu pana la de opt ori mai mare decat cu ciocanele conventionale, conform principiilor de securitate. Aceasta se realizeaza datorita Camerei de Presiune Constanta aflata la partea superioara a ciocanului, care actioneaza ca un amortizor pneumatic.

Aditional, ciocanul RTEX este mult mai compact decat ciocanele traditionale, facand astfel mult mai usor lucrul in zone stramte.

Datorita consumului mult mai eficient de aer este necesar un compresor mult mai mic, sau pot fi folosite 2 ciocane cu un compressor care anterior putea actiona un singur compresor.

Toate acestea sunt posibile datorita noilor principii de lucru dezvoltate de Atlas Copco. “ Intr-un ciocan conventional aerul este eliminate de fiecare data cand pistonul se misca in sus sau in jos; la RTEX aerul se elimina o singura data – la lovitura de de intoarcere a pistonului” spun inginerii si inventatorii Olof Ostensson si Thomas Lijia.

“Atunci presiunea constanta din camera din partea de sus a RTEX impinge pistonul jos. Presiunea la partea superioara a pistonului este constanta si deaceea nu poate genera vibratii ca la un ciocan conventional si deci nu mai este nevoie de amortizoare de vibratii. Pentru a obtine aceasta am mutat supapa din partea superioara a ciocanului in partea inferioara – noul nostru concept “Up-Side-Down”.

Noul piston, mai lung si mai greu transfera puterea mult mai eficient catre spitul “RHEX”. Cu toate ca ciocanul RTEX poate lucra si cu spituri conventionale, noul RHEX este special conceput pentru noul nostru ciocan in vederea obtinerii interactiunii undei de soc optime pentru operformanta mai buna de spargere. Noul RHEX are de asemenea un profil special de tip concav care reduce semnificativ blocarea. Principiul de lucru al noului ciocan RTEX, pistonul mai lung impreuna cu spitul RHEX au avut ca rezultat o eficienta record – 50% mai putin aer necesar pentru obtinerea aceleasi capacitate de spargere.

  • rtex01
  • rtex02
  • rtex03

Utilaje mare mecanizare

Echipamente mica mecanizare

Go to top